Hører du noen forstyrrende lyder?

Problemet som kjøretøybrukere rapporterer til oss er merkelige, forstyrrende lyder. De høres når klimaanlegget er slått på, men også når det er slått av.

Tenk deg at du har klimaanlegget på. Du hører merkelige lyder eller overfylte ventiler. Denne tilstanden kan indikere en utilstrekkelig mengde kjølemiddel eller et problem med kompressoren. Oftest er det imidlertid en liten mengde gass, noe som indikerer et hull i systemet. I dette tilfellet må du diagnostisere og finne ut hva problemet er. Hvis diagnosen bekrefter lekkasjen, må systemet forsegles, kontrolleres for lekkasjer etter reparasjon og deretter fylles på nytt. Hvis du fjerner en slik mangel på forhånd, vil det tillate deg å unngå større, unødvendige kostnader i fremtiden.

Den andre lydkilden under klimaanlegget er motorrommet. Du kan høre for eksempel en skadet kompressor fungere, men også en vifte eller kondensatorvifter. Viftediagnostikk bør ikke forårsake store problemer. Det er kanskje ikke så lett med en kompressor.

  Jeg vil imidlertid merke meg at en ofte ignorert defekt er kondensatorviften. Dens oppgave er også å avkjøle motorens radiator. Hvis du ignorerer begge disse feilene, vil du i tilfelle av den første ende opp med ingen kjøling. Den andre feilen kan føre til at motoren overopphetes.