Ozonering av bilen, en måte å desinfisere interiøret

Hvordan fjerner du virus fra bilen?

Overholdelse av hygienereglene i bilen bør være en av prioriteringene til hver sjåfør. Ren luft fri for bakterier, pollen eller sopp er bra for helsen vår, spesielt i tider med koronavirus. Den mest effektive metoden er ozonisering av kjøretøyets indre.

Hva er bilozonering?

Bilozonering er en prosess for å desinfisere interiøret i kjøretøyet ved å slippe høye konsentrasjoner av ozonpartikler inn i kabinen. Denne gassen har sterke oksiderende egenskaper, noe som betyr at den eliminerer alle mikroorganismer – inkludert COVID-19 koronaviruset – som kan ha skadelige effekter på menneskers helse. I tillegg til disse egenskapene fjerner ozonisering ubehagelige lukter som sigarettrøyk eller svie.

Hvordan ozoner en bil?

Bilinteriør ozonering kan gjøres på to måter – uavhengig eller i et verksted. I begge tilfeller er en ozonator, dvs. en ozongenerator, nødvendig for dette formålet. Enheten er koblet til strøm og plassert direkte i bilens kabin eller utenfor kjøretøyet, og fjerner ozon fra den gjennom et spesielt rør. Det er forresten også greit å ozonere klimaanlegget ved å slå på systemet i bilen for desinfeksjonstidspunktet. Hele prosessen tar ikke mer enn en time.